ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

"ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ"



ΤΩΡΑ!!!!"ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ"!!!Καλά ακούσατε!!!Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΣΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ!!!


"ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ"

ΜΕ απόλυτη μυστικότητα το βαθύ κράτος της Γερμανίας ετοιμάζει την επιστροφή στο Μάρκο. Καλά ακούσατε. Ο επικεφαλής του Iνστιτούτου Oικονομικών ερευνών (IFO) κ. Hans-Werner Sinn παρέδωσε στονWolfgang Schäuble εμπιστευτική μελέτη-εισήγηση για την επείγουσα ανάγκη να επιστρέψει η Γερμανία στο εθνικό της νόμισμα! 
Δεν είναι μόνο το προσφυγικό που ανησυχεί τους Γερμανούς οι οποίοι τρέμουν στην ιδέα αποσταθεροποίησης χωρών όπως η Αίγυπτος και μάλιστα με αμερικάνικο δάχτυλο. Είναι ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στο Βερολίνο καθώς θεωρούν τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και την Χίλαρυ Κλίντον πολεμοκάπηλους! 
Από την Ιόλη Πιερίδη 
Οι Γερμανοί υπολογίζουν σε 10.000.000 τους μουσουλμάνους (ένα ολόκληρο κράτος) οι οποίοι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να βρεθούν στην Ευρώπη και κυρίως σε Γερμανία και Γαλλία στην επόμενη 5ετία. 
Ο ίδιος ο Sinn τώρα εκτιμούσε πως η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, του αποπληθωρισμού και της ύφεσης ενδέχεται να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφύλιου πολέμου. Γι’ αυτό και πρότεινε, χωρίς περιστροφές, την στάση πληρωμών και την επιστροφή στη δραχμή ως την λιγότερο βλαπτική για την χώρα μας επιλογή! 
Ελα όμως που για τον εκλεκτό του γερμανικού κατεστημένου έφτασε η ώρα να σημάνει ο ίδιος την άμεση επιστροφή της Γερμανίας στο Μάρκο. 
Εκτός από το προσφυγικό το βαθύ κράτος της Γερμανίας τρέμει στην ιδέα ότι δεν θα αντέξει εντός του ευρώ να κουκουλώνει για πολύ τα σκάνδαλα ύψους δις ευρώ της Deutsche Bank αλλά και εκείνο της VW. Aναλυτές κάνουν λόγο για τρύπα 1 τρις ευρώ σε περίπτωση που η Γερμανία επιμείνει να υπερασπίζεται τον κυρίαρχο ρόλο της εντός του ευρώ! 
Δείτε τι έγραφε ο Γιάνης Βαρουφάκης, το 2013, για την υπόθεση της Deutsche Bank> 
Όλοι γνωρίζουν για το σκάνδαλο της αµαρτωλής γερµανικής τράπεζας Deutsche Bank µε τα τοξικά παράγωγα τα οποία έκρυβε επιµελώς για χρόνια µετά το ζοφερό 2008, θαµένα στο βάθος των (διπλών) λογιστικών της βιβλίων, έως ότου οι αµερικανικές ρυθµιστικές αρχές αποκάλυψαν την αλήθεια (αν περιµέναµε από τις ευρωπαϊκές θα περιµέναµε ακόµα…) 
Γνωρίζαµε ακόµα ότι, ακόµα και αφού κάηκε στον χυλό των δοµηµένων παραγώγων, η Deutsche Bank συνέχισε όχι µόνο να µην φυσά το γιαούρτι αλλά και να καταπίνει τον καυτό χυλό νέων παραγώγων που έχτιζε από την αρχή. Ας είναι καλά ο κ. Σόιµπλε και η κα Μέρκελ που δεν έχασαν ευκαιρία να αποδεικνύουν ότι ό,τι και να κάνει η τράπεζα αυτή, εκείνοι θα την καλύπτουν µε χρήµατα των γερµανών πολιτών. Αυτό που δεν γνωρίζαµε είναι ότι η Deutsche Bank έχει ανακαλύψει µια νέα µέθοδο για να κρύβεται ακόµα και από τις γερµανικές ρυθµιστικές αρχές, κρατώντας στο σκότος 400 δις ευρώ δανείων τα οποία έχει χορηγήσει αλλά τα οποία δεν αναφέρει στα λογιστικά της βιβλία. Μάλιστα φίλες και φίλοι. Περί τα 400 δις δανείων που έχει χορηγήσει η Deutsche Bank, και µάλιστα επισφαλών δεν παρουσιάζονται πουθενά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που εταιρεία κρύβει το παθητικό της µε τέτοιο τρόπο ο εισαγγελέας θα εξέδιδε ένταλµα σύλληψης του διευθύνοντα συµβούλου. Στην περίπτωση της Deutsche Bank βαθειά σιγή. 
Γιατί θέλει να αποκρύψει αυτά τα δάνεια η Deutsche Bank; Ο λόγος απλός. Για κάθε δις δανείων που δεν αναφέρει στα βιβλία της, η καλή τράπεζα εµφανίζεται στις αγορές και στις ρυθµιστικές αρχές ως υγιέστερη από ό,τι είναι. Έτσι οι ρυθµιστικές αρχές δεν της επιβάλλουν να αυξήσει τα διαθέσιµα κεφάλαιά της ενώ οι επενδυτές δανείζουν την Deutsche Bank µε µεγαλύτερη ευκολία. Κρατώντας περί τα 400 δις δανείων κρυφά, η Deutsche Bank παρανοµεί καθώς παραπλανά επενδυτές και ρυθµιστικές αρχές ταυτόχρονα. Για να το πω απλά, αν είχε δηλώσει τα δάνεια αυτά, σύµφωνα µε τον νόµο που διέπει τις τράπεζες παγκοσµίως (την λεγόµενη Συνθήκη της Βασιλείας) η Deutsche Bank θα έπρεπε σήµερα να βρει 13 δις νέων κεφαλαίων για να µην θεωρηθεί πτωχευµένη. 

Επόµενο ερώτηµα: Πως κατάφερε να κρύψει ένα ποσό δανείων υπερδιπλάσιο του ελληνικού ΑΕΠ; 
Με το εξής πανούργο τρόπο: Σε µια κανονική δανειοδοσία, µια τράπεζα δανείζει χρήµα που διαθέτει ήδη και λαµβάνει εχέγγυα από τον δανειζόµενο (π.χ. υποθήκη ενός ακινήτου, µετοχές, οµόλογα) τα οποία επιστρέφει µετά την αποπληρωµή του δανείου. Η Deutsche Bank έκανε κάτι διαφορετικό: Με το που έλαβε τα εχέγγυα, τα περιουσιακά στοιχεία του δανειζόµενου, τα… πούλησε. Πουλώντας τα έβαλε µπροστά µια λογιστική διαδικασία που ακυρώνει τα δάνεια που έδωσε από την µία χρησιµοποιώντας τα εχέγγυα που πούλησε από την άλλη. Θα µου πείτε: Κι όταν έρθει η ώρα τηςαποπληρωµής και πρέπει η τράπεζα να επιστρέψειτα εχέγγυα, τι σκόπευε νακάνει η Deutsche Bank; Το σχέδιο της τράπεζας ήταν να χρησιµοποιήσει τα χρήµατα που θα λάµβανε από την αποπληρωµή της τράπεζας ώστε να αγοράσει πίσω τα εχέγγυα των δανειζόµενων. Αυτό όµως εµπεριέχει ένα τεράστιο ρίσκο. Αν τα εχέγγυα αυτά χάσουν αξία, ή διατηρήσουν την αξία τους, τότε το σχέδιο πετυχαίνει. Αν όµως αυξηθεί η αξία τους; Τότε η τράπεζα αποκτά µια νέα µαύρη τρύπα. Περιληπτικά, µε στόχο την εξαπάτηση αρχών, επενδυτών και καταθετών, η Deutsche Bank πήρε το ρίσκο να δηµιουργήσει νέες µεγάλες µαύρες τρύπες στο εσωτερικό της. Με την πλήρη κάλυψη της γερµανικής κυβέρνησης η οποία, βεβαίως, τα µαθαίνει όλα αυτά κατόπιν εορτής. 

Στο μεταξύ οικονομικοί αναλυτές υπολόγιζαν αρχικά σε 35 δισ. ευρώ το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η VW για πρόστιμα, αγωγές και για την ανάκληση των οχημάτων που έχει εφοδιάσει με παράνομο λογισμικό. Ωστόσο η επέκταση του σκανδάλου και σε κινητήρες βενζίνης θα μπορούσε να αυξήσει δραστικά το κόστος. Αναλυτές της Credit Suisse εκτιμούν ότι η αγορά δεν έχει ακόμη αποτιμήσει το κόστος του σκανδάλου, “ωστόσο δεδομένου ότι η προβλέψεις ανά όχημα είναι 4,1 φορές υψηλότερες έναντι (των προβλέψεων ανά όχημα με κινητήρα πετρελαίου που είχε) πρόβλημα με διοξείδιο του αζώτου, η επίπτωση μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας”. 
Η Γερμανία βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση. Τόσο δεινή που επιτρέπει να την εκβιάζει ακόμη και ο Ερντογάν. Δεν συνέβαινε αυτό ούτε την περίοδο αμέσως μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο τότε που οι περιπολίες των Αμερικανών στρατιωτών ήταν μέρος της ζωής του Βερολίνου. Οι Γερμανοί δεν αντέχουν τόση ταπείνωση (δεν είναι σαν τους πολυλογάδες και ραγιάδες Έλληνες) και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο κυρίαρχο νόμισμά τους…