ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts



Αγ. Νικόλαος 21-5-2016

                                   ΘΥΜΑΤΙΤΙΔΑ! Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ (Γεώργιος Αλέξης)

                                   Απευθύνομαι σε σένα , σε σένα ραγιά του καναπέ και της ωχαδερφικής καταστροφικής ατομικής και κοινωνικής υποδούλωσης.
Εγκατέλειψε το παιγνίδι του θύματος και των κατηγοριών. Αποδέξου την προσωπική σου
ευθύνη και κάνε θετικές προσωπικές επιλογές.
«Οι άνθρωποι κατηγορούν τις καταστάσεις τους γι’ αυτό που είναι. Εγώ δεν πιστεύω στις καταστάσεις. Οι άνθρωποι που προοδεύουν σ’ αυτόν τον κόσμο είναι άνθρωποι που ανασκουμπώνονται και ψάχνουν τις καταστάσεις που επιθυμούν, και αν δεν μπορούν να τις βρουν τις δημιουργούν».
(George Bernard Shaw).

«Το 90% των ανθρώπων κατηγορούν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους». (Βλ.: Alice Potter, «Θέτοντας τον θετικό τρόπο σκέψης σε εφαρμογή», σελ. 152-153).
Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι αυταπατούνται, σκεπτόμενοι ότι, όποτε συμβαίνει κάτι κακό, η ευθύνη είναι κάποιου άλλου και όχι δική τους. Πιστεύω ακράδαντα, ότι η προσωπική ευθύνη, είναι το σημαντικότερο προσόν, που μπορεί κανείς να κατέχει ή να αναπτύξει. Το πρώτο βήμα, για την προσωπική μας ολοκλήρωση, είναι να γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος. Να αποδεχόμαστε την προσωπική ευθύνη για την συμπεριφορά μας. Όταν μπορούμε να πούμε, εγώ «είμαι υπεύθυνος», θα είμαστε σε θέση να χτίσουμε μια καινούργια ζωή, ακόμα και έναν καινούργιο κόσμο.
Οι πολιτικοκοινωνικοοικονομικές καταστάσεις των τελευταίων ετών , δε ήλθαν εξουρανού. Αυτές ήταν και είναι αποτέλεσμα κάποιων δράσεων. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα χωρίς δράση. Όταν κάποιος αδρανεί το αποτέλεσμα θα είναι ένα τίποτα. 0 ΑΠΟ 0=0. Όμως τα κοσμοιστορικά γεγονότα που ταλανίζουν την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο είναι τόσο τεράστια , που αντίστοιχα τεράστια είναι και η δράση , η να το πω καλλίτερα η αρνητική συμμετοχή των πολλών στα αποτελέσματα. Έχουμε όλοι ευθύνη, προσωπική αλλά και συλλογική. Όμως η συλλογική ξεκινάει πάντα απο την ατομική.
Με ενοχλούν πολύ οι άνθρωποι που αρνούνται να αναλάβουν την προσωπική ευθύνη στη ζωής τους. Η απροθυμία για αποδοχή της προσωπικής ευθύνης, για όσα μας φέρνει η ζωή, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Η ηλικία, η τάξη, το χρώμα, το γένος και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, δεν παίζουν κανένα ρόλο, όταν κάποιο άτομο αποφασίσει να παίξει το παιγνίδι του θύματος και των κατηγοριών. Ξέρω ότι η ζωή δεν μοιράζει σε όλους τα ίδια χαρτιά. Με πολλούς τρόπους η ζωή είναι πολύ άδικη.
Συχνά οι καταστάσεις είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους  και αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι.
Συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε ότι κάποιος θα πρέπει να πάρει την ευθύνη. Κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος. Λάθος ! Εμείς είμαστε υπεύθυνοι . Είμαστε υπεύθυνοι επειδή έχουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε. Μόνο εμείς έχουμε τον έλεγχο των σκέψεών μας. Και επειδή έχουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε, είμαστε σε θέση να κάνουμε επιλογές και να παίρνουμε αποφάσεις στη ζωή μας. Το πεπρωμένο δεν είναι κάτι που μας συμβαίνει, ούτε κάτι που απλά περιμένουμε να μας έλθει. Το πεπρωμένο είναι μία επιλογή. Εμείς επιλέγουμε τη ζωή που ζούμε. Ο καθένας από εμάς, έχει την δυνατότητα να κάνει την ευτυχία πραγματικότητα.
Η γνώση ότι επειδή έχουμε επιλογή, έχουμε και τον έλεγχο, είναι το πιο απελευθερωτικό πράγμα που μπορούμε να μάθουμε. Το πού βρίσκεσαι σήμερα, αυτή την στιγμή, οι καταστάσεις και οι συνθήκες της ζωής σου, είναι το άμεσο αποτέλεσμα των προηγούμενων επιλογών και αποφάσεών σου. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου αυτή τη στιγμή, ανάλαβε την ευθύνη γι’ αυτό. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τον τρόπο ζωής σου, κάνε κάτι γι’ αυτό. Έχεις την επιλογή, έχεις τον έλεγχο. Αποφάσισε αυτή την στιγμή να αλλάξεις ό,τι δεν σου αρέσει. Οι επιλογές του παρελθόντος είναι αυτό που βιώνεις σήμερα και οι επιλογές του σήμερα είναι αυτό που θα βιώσεις αύριο. Εσύ και μόνο εσύ κρατάς τα κλειδιά της ζωής σου.
Μήπως λες «αδύνατον»; Και πάλι κάνεις λάθος. Επειδή είσαι σε θέση να σκεφτείς, επειδή έχεις την επιλογή και την δύναμη να παίρνεις αποφάσεις, μπορείς να επιλέξεις να αλλάξεις αυτά τα πράγματα που δεν σου αρέσουν. Πώς; Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης σου. Μετέτρεψε τον αρνητικό τρόπο σκέψης σου, του θύματος και των κατηγοριών, με τις οποίες έτρεφες μέχρι τώρα, σε θετικό τρόπο σκέψης. Να σκέφτεσαι, «έχω τον έλεγχο, μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε χρειαστεί».
Να αναλάβεις την προσωπική σου ευθύνη, «όταν λες «είμαι πρόθυμος», μπορείς να οικοδομήσεις μία εντελώς καινούργια ζωή, ακόμα και έναν εντελώς καινούργιο κόσμο» όταν λες «είμαι υπεύθυνος» ξέ-ρεις ότι εσύ είσαι αυτός –όχι ο διπλανός σου– που πρέπει να κάνει τις αλλαγές, και στον τρόπο που σκέφτεσαι, αλλά και στον τρόπο που ενεργείς. Δεν θα κατηγορήσεις τους άλλους ξανά. Η ευθύνη σε ανα-γκάζει να αναλάβεις δράση, αν θέλεις την αλλαγή και αν θέλεις το μέλλον σου να είναι καλλίτερο από το παρόν σου.
«Η φιλοσοφία μου είναι ότι, μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για την ζωή σου, αλλά όταν κάνεις το καλλίτερο αυτήν τη στιγμή, θέτεις τον εαυτό σου στην καλλίτερη θέση για την επόμενη στιγμή.»
            Ως εδώ όλα είναι καταπληκτικά καλά . Όσο ισχυρή προσωπικότητα και αν είσαι όμως , δέχεσαι βέλη από παντού. Δεν καταλαβαίνουν τα βέλη τι ρόλο παίζεις εσύ, για να σε αποφύγουν . Είσαι ένας στόχος και σαν στόχος,  πρέπει να πάρεις την ευθύνη πάνω σου για το πώς θα αντιδράσεις στα βέλη που κατευθύνονται πάνω σου. Ισχυροποίησε την πανοπλία σου. Και αν δεν έχεις, δημιούργησε την ψυχολογική σου πανοπλία. Να την κάνεις τόσο ισχυρή που κανένα βέλος να μη μπορεί να την διαπεράσει.
            Το διεθνές οικονομικό κατεστημένο , που καθοδηγείται από κάποιες τραπεζικές οικογένειες μετρημένες μάλιστα στα δάχτυλα του ενός χεριού, σε έχει στοχοποιήσει , μεθοδικά , σκόπιμα και με επιστημονική στρατηγική. Βάζοντας την «εφηρμοσμένη ψυχολογία αλλοίωσης των συνειδήσεων» σε εφαρμογή , μέσο  ΜΜΕ και παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων , στα οποία είναι και ιδιοκτήτες. Βομβαρδίζει κάθε λεπτό τον εγκέφαλό σου. Βόμβες μεγατόνων, από ψυχολογικά σκουπίδια , μέσο των ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων αλλά και μέσο των διαφόρων εντύπων εκτοξεύονται καθημερινά. Τα ερεθίσματα για όλους είναι τα ίδια . Όμως και εδώ οι έρευνες και οι στατιστικές δείχνουν ότι το 90% των ανθρώπων , λόγο έλλειψης ψυχολογικής πανοπλίας ποδηγετούνται και κατευθύνονται , μέσο αυτών των σκουπιδιών ελέγχου των συνειδήσεων. Μόνο ένα 10% των ανθρώπων , έχουν φροντίσει αναλαμβάνοντας την προσωπική ευθύνη τους , για την δημιουργία της ψυχολογικής πανοπλίας τους και οι οποίοι είναι εν δυνάμει , εκείνοι που θα ηγηθούν για να αλλάξει ο κόσμος .
            Το μεγάλο ερώτημα είναι, εσύ που ανήκεις , που θέλεις να ανήκεις και αν αναλαμβάνεις την δική σου προσωπική ευθύνη, για την δημιουργία της δικής σου ψυχολογικής πανοπλίας και τον αναπρογραμματισμό του εγκεφάλου σου, για την επανεκκίνηση των αρχών και των αξιών, που έχουν φροντίσει οι αόρατοι επικυρίαρχοι , να εξαλείψουν από μέσα σου.
            Το επόμενο μεγάλο ερώτημα είναι , είσαι έτοιμος να γίνεις το κύτταρο της δημιουργίας μιας πολιτείας με αρχές , αξίες, ανθρωπιά, σεβασμό, άμεσα διοικούμενη και ελεγχόμενη, χωρίς πατρονάρισμα διαφόρων ομάδων που σε φέρνουν απέναντι από τον συνάνθρωπό σου ( που έχουν αποδείξει ότι είναι συμμορίες ανθελληνικές)  και στην περίπτωση της πατρίδας μας, απέναντι από τον συμπατριώτη σου ;
            Αν είσαι έτοιμος και αφού απαλλαχτείς από κάθε δέσμευση και κάθε μανδύα ομάδων του παρελθόντος , σε ενθαρρύνω να βρεις τους άλλους που έχουν την ίδια αποστολή και που το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σας είναι ότι, είστε Ελληνες , να ενωθείς και να γίνεις η δύναμη, να γίνεις η πύρινη σφαίρα που θα κατακαύσει κάθε προδοσία του ανθρώπινου γένους και τα υβρίδια των ανθρώπων , που σκοτώνουν τον άνθρωπο . Εχεις προσωπική ευθύνη. Στους απογόνους σου θα μπορείς να πεις υπερήφανα ότι ήσουν παρόν στην τεράστια αλλαγή που έγινε για την επικράτηση του καλού. Θα είσαι ένας ήρωας.
            Είσαι υπεύθυνος για τον κόσμο που έφτιαξες και τον κόσμο που χρειάζεται να αλλάξεις . Καλή δύναμη. Είσαι νικητής. Ξεκίνα τώρα το πρώτο βήμα.


Γιώργος Αλέξης ( Συνταξιούχος Γυμναστής- συγγραφέας)