ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts



Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ


Δεν είμαι φιλόλογος αλλά είμαι ερευνητής,  δεν είμαι δικηγόρος αλλά είμαι πολίτης,  δεν είμαι ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ -ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ -ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΟΒΑ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΕΡΑΤΟ ΒΕΡΝΙΚΟΜΕΝΟ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ , αλλά είμαι Έλληνας.  Τι δεν καταλαβαίνεις? 
Ήμουν Έλληνας πριν από όλα τα κόμματα και όλα τα δόγματα , που κάποιο παγκόσμιο λόμπι τώρα και αιώνες, έχει  εφεύρει, για να διχάζει , να διαιρεί τον άνθρωπο και να είναι εύκολος για καταδυνάστευση. 
Γίνεται πολύς λόγος τώρα τελευταία για ιθαγένεια και υπηκοότητα.  Όπου και αν ανατρέξει κανείς,  από Ελληνικά  λεξικά,  μέχρι διεθνή αντίστοιχα και μέχρι ετυμολογική ανάλυση αυτών των λέξεων, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.  Κάποιοι εραστές της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων από τον αριστερό κυρίως χώρο, σκόπιμα έχουν αλλοιώσει,  παραποιήσει και διαστρεβλώσει αυτές τις έννοιες. Θέλουν να έχουν τροφή στα επιχειρήματά τους, για εγκαθίδρυση της πολυπολυτισμικότητας και παγκοσμιοποίησης,  καταργώντας κάθε έννοια ηθών,  εθίμων,  ιστορίας,  κληρονομικών δικαιωμάτων,  εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων,  πατρίδας,  θρησκείας,  οικογένειας,  αξιών και αρχών. 
Άλλο λοιπόν υπήκοος (υπάκουος)  και άλλο ιθαγενής (αυτόχθονας). Τους Έλληνες τους κατέστησε υπηκόους το Νο 1 & 2  ΦΕΚ της εταιρείας ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΚΑΔΟΣ Α.Ε.

 ,που εξεδώθει απ΄ τον αμούστακο τότε βασιλιά Όθωνα.  Υποχρέωνε τότε όλους τους ενήλικες άρρενες να ορκίζονται υπακοή στον βασιλιά, σε κάθε ενορία της Ελλάδος,  από τους εφημέριους. Μέχρι σήμερα όλοι οι Έλληνες ήταν υπήκοοι και στην ταυτότητα υπήρχε γραμμένο αυτό στο εγγύς παρελθόν.  Αυτή τη στιγμή κάποιοι ιθαγενείς- αυτόχθονες Έλληνες έχουν δηλώσει ότι δεν είναι πλέον υπήκοοι (υπάκουοι) αυτής της μεταλλαγμένης εταιρείας, με την νέα επωνυμία από την μεταπολίτευση και μετά (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε.).
Ο ιθαγενής (αυτόχθονας) έίναι ο μόνιμος κάτοικος ενός τόπου,  που εξ’ αίματος συνεχίζει το γένος του.  Οτιδήποτε άλλη ερμηνεία δημοσιεύουν,  προβάλουν κάποιοι αντίνοες είναι εκ του πονηρού και σίγουρα θα βρουν κάποια στιγμή την απάντηση τους, σαν εθνοπροδότες . 
Όλοι μας, έχουμε κάποια πρόσβαση σε ερμηνευτικά λεξικά και σε καθηγητές φιλολογίας για να δούμε την έννοια και τον  ορισμό του φασισμού,  όπως επίσης και του πατριωτισμού. Έννοιες και ορισμούς που πάλι σκόπιμα και πονηρά,  κάποια κέντρα και κάποια αρρωστημένα μυαλά,  παγκοσμιοποίησης έχουν αλλοιώσει,  μπερδέψει,  παραχαράξει , για να συκοφαντούν,  λασπολογούν, κατηγορούν ανθρώπους, που βάζουν πάνω από όλα την πατρίδα τους και μετά την  οικογένεια και οτιδήποτε άλλο , ώστε να τους απομονώσουν από την συνείδησή των ημιμαθών, απληροφόρητων και εύπιστων συμπολιτών μας. 
           
Ο φασισμός δεν έχει χρώματα,  ούτε πατρίδα,  ούτε οικογένεια. Μπορεί να είναι αριστερός , αλλά και δεξιός. Μπορεί να είναι ακόμα και κεντρώος όσο και αν κάνει εντύπωση . Είναι μια έκφραση και μια δράση που στερεί ατομικές , προσωπικές και κοινωνικές ελευθερίες,  με τρόπο επιτακτικό, χωρίς περιθώρια αντίδρασης, γνώμης και λόγου. Ενίοτε εκφράζεται και με επικίνδυνες σωματικές βλάβες , μέχρι θανάτου.
Φασισμός είναι μία πολιτική ιδεολογία που επιβάλλει αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, για την ενδυνάμωση της κυβέρνησης και τη στέρηση δικαιωμάτων των πολιτών. 
Το φασιστικό σύστημα συνήθως διοικείται από έναν δικτάτορα που επιβάλλει πράγματα στους πολίτες παρά τη θέλησή τους και, μέσω πράξεων βίας και αυστηρής νομοθεσίας, καταστέλλει τυχόν ενάντιες κινητοποιήσεις. 
Ο φασισμός, δεν υπάρχει μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και γενικά εκτός πολιτικής σκηνής: μπορεί ένα άτομο ή μία ομάδα ατόμων, να επιβάλλουν πράγματα σε άλλους ανθρώπους παρά τη θέλησή τους, παραβιάζοντας τα δικαιώματά τους. Ο φασισμός καταργεί το σύνταγμα και καταπατεί τους νόμους , αλλοιώνει δημοψηφίσματα, δεν λαμβάνει υπόψη του τον κυρίαρχο λαό και γενοκτονεί ολόκληρα έθνη .
Από την άλλη , Ο πατριωτισμός είναι ένας συναισθηματικός δεσμός με ένα έθνος το οποίο ένα άτομο αναγνωρίζει ως πατρίδα του . Αυτή η προσκόλληση , επίσης γνωστή ως εθνικό συναίσθημα ή εθνικής υπερηφάνειας , μπορεί να θεωρηθεί από την άποψη των διαφορετικών χαρακτηριστικών που σχετίζονται με το έθνος του, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών , πολιτιστικών , πολιτικών ή ιστορικών πτυχών. Η ιδέα της πατρίδας παραπέμπει σε ένα σύνολο αξιών στο οποίο ο πατριώτης αποδίδει ένα ιδιαίτερα θετικό συμβολικό νόημα. Γι' αυτό και προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από μέρους εκείνων που κατέχουν την εξουσία. Η έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη κάποιου προς την πατρίδα του ( Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων).      Είναι ανήθικο και συνάμα σκόπιμο κατασκεύασμα από την αντινόηση, το τελευταίο χρονικό διάστημα, να κατονομάζει φασιστική κίνηση και έκφραση κάθε τι που έχει σχέση με την αγάπη προς την πατρίδα μας .
Δεν είναι δυνατόν να μας κάνουν να νοιώθουμε ένοχοι και τύψεις , που έχουμε την Ελληνική σημαία ψηλά σηκωμένη ( μήπως θέλουν να αναρτήσουμε την τούρκικη ή την Ισραηλιτική ?) Δεν είναι δυνατόν όταν οι Έλληνες ξεσηκώνονται για τα Hot spots να κατονομάζονται φασίστες και Χρυσαυγίτες , δεν είναι δυνατόν όταν ο ένας σύλλογος γονέων μετά τον άλλο παίρνουν τεκμηριωμένες  αποφάσεις για την μη φοίτηση των παιδιών των λαθρομεταναστών στα Ελληνικά σχολεία να κατονομάζονται φασίστες . Μα τελικά όλοι οι Έλληνες που διεκδικούν το αυτονόητο , δηλαδή την τήρηση των νόμων και του συντάγματος , την αυτοδιάθεση , τον σεβασμό της οικογένειας και της ιδιοκτησίας κ.λ. είναι φασίστες; Και βέβαια , δεν είναι φασίστες εκείνοι που επιβάλουν λαθροεποίκιση της πατρίδας μας, δεν είναι φασίστες εκείνοι που αλλάζουν το όχι και το κάνουν ναι , δεν είναι φασίστες εκείνοι που καταπατούν το σύνταγμα –αλλοιώνουν νομοθεσίες , καταργούν δικαιώματα και φορολογούν τους Έλληνες πέρα από τις φοροδοτικές δυνατότητές τους, δεν είναι φασίστες εκείνοι που στερούν την πραγματική πληροφόρηση των Ελλήνων μέσα από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και δεν είναι φασίστες εκείνοι που αλλοιώνουν εκλογικά αποτελέσματα, μέσω ιδιωτικής εταιρείας ισραιλιτικών συμφερόντων και μέλος του Κ.Ι.Σ. . Δεν είναι φασισμός, όταν ενώ ενημερώνεις τους Έλληνες ειρηνικά, για τα κληρονομικά τους δικαιώματα και τον πλούτο που έχουν και τους τον κρύβουν, όλες οι κομματικές κυβερνήσεις , δέχεσαι επιθέσεις , σε γελοιοποιούν μέσα από τον εγκάθετο τύπο , έντυπο και ηλεκτρονικό , προσπαθώντας να μπερδέψουν τους Έλληνες , για την πραγματικότητα.
Έχουμε χάσει εντελώς την λογική , την ελευθερία, την αρετή , την δικαιοσύνη, την ισότητα, την αφθονία, την αλήθεια, την αισθητική, την αρμονία, την ανδρεία, την ευδαιμονία και το γνώθι σαυτόν. Το άρθρο του συντάγματος που λέει ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων τα λέει όλα και η ιστορία θα δείξει πόσο πατριωτισμό έχουν οι σημερινοί ψευτοκουλτουριάριδες , γιατί σε κάθε οργανικό , υπάρχει το γνήσιο και το υβρίδιο . Ο έχων ώτα ακούει ακουέτο. Τάδε έφη εγώ ό ένας ο Έλληνας προς αφύπνιση των συνελλήνων μου.


Γιώργος Αλέξης ( Πρώην Καθ. Φυσ. Αγωγής –Συγγραφέας-Γεν Γραμ. Ελλήνων Συνέλευσης Αγ. Νικολάου)